Image
Image

De informatie op HUISMUIS kan worden gebruikt als ondersteuning bij uitleg en het maken van websites door kinderen. Lesmateriaal voor groepen is eventueel in overleg verkrijgbaar op aanvraag .

Het Netwerk Mediawijsheid benoemt vier vaardig­heden binnen digitale geletterdheid die van belang zijn voor alle kinderen: ICT-basis­vaardig­heden, informatie­vaardig­heden, mediawijsheid en computational thinking. Door kinderen samen (of alleen) een website te laten bouwen komen al deze vaardigheden aan bod maar ook creativiteit, zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en respect voor anderen.

OVER DEZE WEBSITE

Dingen maken, dat is wat technologie mogelijk maakt, toch denken we bij onderwijs en technologische vaardigheden al snel aan het creëren van technologie en vergeten we de mogelijkheden van creëren met technologie.

Fotografie, een webshop runnen, een goede doelen actie, allemaal creatieve bezigheden die onlosmakelijk verbonden zijn met het gebruik van technologie. Een website maken is een mogelijkheid om kinderen kennis laten maken met nieuwe manieren om technologie te integreren in de activiteiten waar ze van houden.

OP SCHOOL

Door de leerlingen samen een website voor hun eigen musical of schoolkrant te laten bouwen word er niet alleen een concrete vorm van educatie aangeboden maar ook een vorm waar diverse talenten voor worden gevraagd. Vaardigheden zoals creatief en logisch denken, ruimtelijk inzicht, probleemoplossend vermogen, structureren en samenwerken.

OF THUIS
Een eigen website kan over alles gaan wat je kind leuk of belangrijk vind. Sport, knutselen, het klimaat of een eigen bedrijfje opzetten. Op de Ondernemer vindt je verhalen van ouders en kinderen met een webshop, een escape room en een klusjes website.
wat heb je nodig

Voor deze website is WordPress gebruikt.
Je kunt WordPress  gratis downloaden via de officiële website WordPress.org. Je hebt wel hosting en een domeinnaam nodig en daar zijn wel wat kosten aan verbonden.

Je kunt ook WordPress.com van het zelfde bedrijf gebruiken . Gratis, stukken eenvoudiger maar wel advertenties van derden en de domeinnaam eindigt altijd op .wordpress.com