Image
Image
INHOUD
Content, foto's, video & auteursrecht

In het huis waar je woont gebeurt van alles. Je broer is vegetariër geworden, de koektrommel is verdwenen en de hond heeft de hamburgers van de BBQ gepikt. Allemaal kleine verhaaltjes. Als je deze verhaaltjes, nieuwtjes, foto's video's op je website zet dan noemen we het content.

Content

Content is dus gewoon alles wat je op je website zet maar net zoals je je tandenborstel in de badkamer bewaard heeft je content ook een eigen plek.

  • Informatie die niet vaak veranderd zoals de homepage zet je op een pagina
  • Nieuwtjes en korte berichtjes staan allemaal bij elkaar op de berichten pagina.
  • Producten gaan natuurlijk in de winkel.
Foto's
Je eigen foto's zijn natuurlijk het leukst. Kijk wel altijd even na hoe "zwaar" je foto is. Hoe meer "kb" een foto heeft is hoe langer het duurt voor de foto geladen is. Is je foto meer dan 500kb dan kan je 'm beter kleiner maken. Op internet kun je websites vinden waar je dat kan doen.
In plaats van foto's kan je natuurlijk ook tekeningetjes die je gemaakt hebt gebruiken.
Image
Image
Image
Image
video

Video's zijn bijna altijd te zwaar. Gelukkig hebben ze daar iets slims voor bedacht. Met een link kan je een video van YouTube, laten zien op je eigen website zonder dat je eerst op de link hoeft te klikken. Dit heet embedden of insluiten. Het is heel simpel.

  1. Je zoekt de video die je wil laten zien op.
  2. Klik onder de video op delen.
  3. Klik op Insluiten.
  4. Kopieer de html-code uit het vakje en
  5. plak dat in een pagina of bericht op je website.
Image
Omdat het filmpje op youtube (of vimeo) blijft staan heb je ook geen toestemming nodig hebt van degene die het filmpje heeft gemaakt maar het is wel aardig als je toch de naam van de maker erbij zet. Die heeft er per slot van rekening wel hard aan gewerkt.
Auteursrecht

Foto’s, video's, en muziek is, net als spullen, iemands eigendom. Om te zorgen dat niet iedereen jouw spullen zomaar gebruikt hebben we auteursrecht. Wat auteursrecht precies is wordt uitgelegd in het filmpje.