DIT IS GEEN WINKEL 😉

Maar wel een echte webshop, je kan hier alleen niets kopen en natuurlijk ook geen gratis kaartjes bestellen. Het zijn allemaal dummy producten. Dat betekent dat ze niet echt zijn maar alleen maar in de webwinkel zijn gezet zodat je kan zien hoe het eruit ziet als je jouw spullen erin zet.

Er zijn in Nederland al meer dan 6000 kinderen [sommige zijn pas 8 jaar] die een eigen bedrijf hebben. Amber was 11 toen ze T-shirts met allerlei leuke teksten ging verkopen in haar eigen webshop MissAmber.

Wil jij ook graag een webshop beginnen? Dan moet je je bedrijf inschrijven bij de Kamer van Koophandel [KvK], een bankrekening openen en belasting betalen. Alleen volgens de wet mag je tot je 18e geen belangrijke beslissingen nemen zonder toestemming van je ouders Het eerste wat je moet doen is dus je ouders overtuigen dat jouw idee echt heel goed is. Hoe het allemaal werkt kun je zien in dit filmpje van de KvK

Deze (mini) webshop is gemaakt met WooCommerce, dat is gratis als je WordPress.org gebruikt maar je moet dan wel betalen voor hosting en je domeinnaam.

Andere platformen die je kunt gebruiken voor je webwinkel zijn WIX (Slijmwinkel gemaakt met WIX), of Shopify. Voor Shopify moet je wel een beetje goed Engels spreken.